KNO netwerk

KNO Netwerk: "Continue verbetering van kwaliteit en zorg in het belang van de patiënt".

Het KNO Netwerk is een samenwerkingsverband tussen 16 specialisten in Keel-, Neus-, en Oorziekten, Gelaats- en Halschirurgie. Nog voor er sprake was van ziekenhuisnetwerken hebben zij de voordelen gezien van een doorgedreven samenwerking.

Zo wordt kennis gedeeld en worden moeilijke gevallen besproken in georganiseerde bijeenkomsten. Er worden gezamenlijke investeringen gedaan in hoogtechnologische apparatuur en gespecialiseerd personeel. Bovendien is door het bundelen van de krachten doorgedreven subspecialisatie van de individuele artsen mogelijk.

Dit resulteert in een continue verbetering van de kwaliteit van zorg, waarbij de patiënt steeds centraal staat. Verder kunnen zij als groep ook zorgen voor een hoogwaardige en gevarieerde opleiding van toekomstige KNO-artsen en audiologen.

De associatie wordt gevormd door de KNO-artsen werkzaam in de ziekenhuizen van Genk, Heusden-Zolder, Maaseik, Pelt en Tongeren. Ook buiten de ziekenhuizen worden er raadplegingen georganiseerd verspreid over de hele regio. Dit vergroot de nabijheid van de zorg en de toegankelijkheid voor de patiënt. Bovendien is de continuïteit van de zorg gegarandeerd.